Kip dijvlees + recept

Kipdijvlees

 

Kip dij filet/vlees zonder botjes

Zacht van smaak en niet droog.

Erg lekker door diverse gerechten.

 

Recept, voor 4 personen

Ingrediënten,: 8 kippen dijtjes, Paprikapoeder, Kerrie, Ketjap manis, 3 teentjes knoflook.

Bereidingswijze

Neem een grote schaal voor de dijtjes, wrijf ze in met paprika poeder en een beetje kerrie. Knijp de knoflookteentjes er boven uit en smeer met een kwastje de ketjap manis over het vlees, dit zal een iets zoetige smaak aan de kip geven. Zet de schaal afgedekt in de koelkast, zodat het behoorlijk kan intrekken. Neem ze na ca 2 uur uit de koelkast en leg ze op het rooster van de oven, leg om het u zelf makkelijk te maken wat aluminiumfolie in de druipbak, u kunt nadat het gerecht klaar is het opvouwen en u heeft minder werk om de druipbak te ontvetten. Zet de oven op 170 graden en laat ze 20 minuten roosteren, ik werk met hete lucht. Draai ze na 20 minuten om en zet de ovenstand op 150 graden en laat ze nu nog 10 min. in de oven. Ondertussen kunt u bijv. frites bakken wat heel lekker bij kip is.