Konijnenbouten + recept

 

Konijnen poten 3

.

Konijnenbouten

Hele jaar door leverbaar

 

 

 

Recept voor vier personen

Ingrediënten, vier konijnenbouten, 2 grote uien, 4 gedroogde pruimen, 3 kruidnagels, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 4 laurierblaadjes, 4 eetlepels appelstroop, 1dl rode wijn, 1 dl azijn, peper en zout, 250 gram bakboter.

Zet een pan op het vuur, doe de boter erin en laat deze uitbruisen. {Boter licht bruin laten worden, dan zakt het schuim vanzelf in}. Bestrooi de bouten met peper en zout en leg ze in de boter, laat de bouten om en om bruin worden. Snijd de ui fijn en voeg het toe. Zet de bouten op een laag vuurtje en voeg nu de pruimen, azijn, de stroop en de kruiden toe. Laat het geheel 2 uur sudderen. Je kunt de gaarheid van het vlees controleren door de “prikkerstest”. Als je heel gemakkelijk een prikker in het vlees kunt steken dan is het gaar. Giet het vet van de saus, breng het op smaak met peper en zout en bind de saus licht.